Facket, migrationsverket och råttan i pizzan

Facket är allt ena riktiga skurkar. Nu skickar de ut hårt slitande pizzabagare helt utan hjärta. Ja, så skrev NA igår och allt i artikeln pekade mot att det var facket (Hotell- och Restauranganställdas förbund, HRF) som hade gjort bedömningen av Hüseyin Kizilcas lön i förhållande till villkor i tillämpligt kollektivavtal och som sedan fattade beslutet om att utvisa honom. Och just det, Hüseyin skulle skickas ut p g a ynka 216 kr/månad. Och en storm uppstod, där t ex Mattias Svensson, författaren till “Glädjedödarna” skrev det här

Och så kom sanningen, beskriven av HRF.

Nej, det var inte 216 kr/månad i skillnad, utan det var 2000 kr/månad som skilde från avtalsenlig lön.

Och arbetsgivaren korrigerade lönen.

Och HRF ändrade bedömning.

Kanske inte så bra jobbat, Migrationsverket, som är de som fattar beslutet, punkt slut. Kanske inte så bra jobbat, NA. Och precis som när det handlade om den ljuvliga storyn om innebandypojken och innebandypappan så kanske lite hederlig källgranskning skulle ha varit på sin plats innan rena lögner basuneras ut, så skulle vi ha sluppit ännu en råttan-i-pizzan-berättelse helt utan grund.

Gillar man lönedumpning à la Centern, då ska vi naturligtvis låta arbetsgivare anställa folk för en spottstyver och som folk inte kommer att kunna klara sig på och inte ha en svensk modell för fem öre, men försök inte göra gällande att det skulle utgöra en modern företeelse. Tvärtom.

Advertisements
Tagged , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: