Jag var en gång socialdemokrat

Håkan Juholt, ni minns, var emot europakten.

Håkan Juholt avgår. Ett riktigt beslut.

Stefan Löfven lanseras, men hinner inte ens tillträda som tf partiordförande.

VU fattar däremellan beslutet att Socialdemokraterna så ska stödja Moderaterna angående europakten. Det var tydligen bråttom. det var tydligen viktigt. Precis som med Acta.

Det var länge sedan jag var socialdemokrat. Det kommer att dröja ännu längre innan jag kommer att överväga att rösta på dem.

Och ni undrar varför folk väljer att gå till SD? Till V? Till var som helst utom till socialdemokraterna. Stefan Löfven är en på många sätt fantastisk person och ska ha stor heder för att han talar ur skägget angående SD:s rötter och han har en gedigen respekt från näringslivet.

Carin Jämtin berättade om bägge dessa saker. Jag syftar alltså på beslutet om att stödja Moderaterna i samband med europakten samt angående Juholt. Carin Jämtin berättade att Juholt hade VU:s stöd.

Detta utgör kvintessensen av problemet med inte bara socialdemokraternas politik och kommunikation, utan från majoriteten av partierna, nämligen att man kör med ett medvetet ljugande, undanhållande och falskspelande.

Den meningen ville jag in i det sista undvika. Det gick inte.

Problemet just nu är inte VEM som utsetts till partiordförande, utan återigen den snabba, demokratibefriade processen. Där man kör med ett skenartat val denna fredag, men där beslutet redan var fattat och där man har fokuserat på fel sak, nämligen att göra något snabbt, istället för att göra något långsiktigt klokt.

Och, utan att klanka ned det minsta på Löfven, om Jan Eliasson nu hade varit seriöst intresserad så är det svårt att förstå varför man inte har lanserat honom som ett alternativ. Maken till positiva reaktioner på Twitter har jag aldrig sett, där folk sa att de kommer att lägga sin röst på Socialdemokraterna, att de kommer att överväga att bli medlemmar och massor med andra positiva omdömen.

Min första fråga till dig, Löfven, det är om hur du ställer dig till europakten. Den andra är om hur du ställer dig till ACTA. Den tredje är hur du ställer dig till kärnkraft. Bara skojar, den sista frågan vet vi ju hur du ställer dig till. Och det är inte riktigt klokt.

Advertisements
Tagged , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: