Dagens metastaser: Chatroulette, Urea och Transsexualism som mentalsjukdom

God Alla Hjärtans-afton, kära vänner!

Knäppast idag-epitetet får nog det s k Chatroulette-fenomenet leva med. Fenomenet dök tydligen upp i november och hur jag har lyckats missa att det finns är ju inget mindre än ett mirakel. Läste en artikel i Guardian/Observer på nätet om det och tänkte att det där måste man ju kolla in. Och nu har jag kollat.

Det fick räcka med en minut (kraftigt avrundat uppåt). Det vete fan om jag kommer att vilja äta chorizo på ett bra tag, om jag säger så. Ni som träder in i förfallets domäner gör det på egen risk.

Det finns följaktligen hopp för mänskligheten, med tanke på hur mycket tid många av oss (nej, inte oss, jag menar förstås NI) lägger på dylika aktiviteter. Nu fick jag den där konstiga hostan igen.

Sedan är det ju alltid för underbart med bortförklaringar till utebliven framgång. Denna gång i samband med Helena Jonssons och Anna-Carin Olofsson Zideks misslyckade OS-start. Orsaken? Urea – arrangörernas hemliga vapen. Och för er som inte orkar klicka på länken kan jag då lite snabbt flika in att Urea alltså är en substans som finns naturligt i däggdjursurin.

Att jag anser att sprutnarkomaner ska ges tillgång till rena sprutor i sprutbytesprogram är en sak, men håll med om att det är att vrida upp det hela några snäpp med att tillhandahålla heroin till heroinister (Danmark, Schweiz, Storbritannien, m fl)? Å andra sidan, om det utförs i program där målet är att deltagarna ska bli fria från missbruket så måste det inte per definition vara helt bindgalet,. Jag tror dock inte att fler kommer att loockas till att köra igång med heroin bara för att man ser en chans att man kan få två gratisdoser på skattebetalarnas bekostnad.

Gordon Brown försöker hårt plädera för införandet av Tobin-skatt, som alltså är en beskattning av internationella valutatransaktioner. Nu får han stöd av bl a Richard Curtis. Well, kan någon ens tänka tanken att säga nej till Tobin-skatten, när Brown erhåller ett så massivt stöd för förslaget från regissören till Fyra bröllop och en begravning?

Trovärdigheten hos Moderaterna är på en alarmerande (förlåt för bruket av ett så klicheskadat ord) låg nivå efter DN:s avslöjande om fuskandet i samband med röstfiffel i samband med provvalet. Att hänvisa till att det är bra att man nu gör en utredning när det är solklart att man inom partiet har fört en diskussion om huruvida det hela skulle komma att bli en het potät, det är koiranpaska på ren finska. Nej, jag säger som den gamle näringslivsministern Per Westerberg sa: “Starta eget!”

RFSL ser fördelar med att transsexualism fortfarande klassas som en mentalsjukdom, ety det innebär att de transsexuella kan få ekonomiskt stöd för behandlingarna. But for fahrks sake, som den gode Begbie hade sagt. Att yvas över den aspekten, istället för att verka för att transsexualism naturligtvis inte ska vara klassat som en sjukdom, det är the lowest of the low, som Begbies kamrat Rents sa. I ett helt annat sammanhang, förstås.

Kan inte låta bli att amuseras en smula över att BNP kan betyda så skilda saker. Allt från det korkade måttet bruttonationalprodukt till British National Party, som nu tydligen har röstat för att tillåta andra än kaukasier som partimedlemmar. Och genast blev de kontaktade av den 78-åriga, pensionerade grundskoleläraren Rajinder Singh, som nu vill gå med i partiet. Det finns en Jackie Arklöv i varje land.

Och dagens citat torde kunna vara “Så kan d et mycket väl vara men det är ingenting vi prioriterar. Det är att tåget kommer iväg så fort som möjligt”, sa Ronny Hörstrand på SJ:s pressjour. Detta sagt i samband med att de 400 passagerarna på det kraftigt försenade nattåget från Storlien/Åre till Malmö/Göteborg började få svårt att kunna utföra vissa behovsrelaterade aktiviteter efter 10-12 timmars försening. SJ borde sätta upp en skylt vid dörrarna på tågen med texten “I som här inträder, låten hoppet försvinna.” Och kanske alltid själv-är-bäste-dräng-rådet att resenärerna anmodas att ta med sig överlevnadskit.

“Någre timmer hit, eller dit,” sa tydligen lokföraren på det tåg som rev ned elledningen, enligt säkra källor.

Dags att laga middag, med ett ofantligt glädjerus över att England slog Italien med 17-12 i rugby!

Högaktningsfullt,

Eder alldeles egna fula hund

Advertisements
Tagged , , , , , , , , , , , ,

One thought on “Dagens metastaser: Chatroulette, Urea och Transsexualism som mentalsjukdom

  1. Kom in på den här sidan från Yahoo, mycket bra.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: